HartslagNu en HartveiligWonen slaan de handen ineen!

Hartslagnu nieuws

HartslagNu en HartveiligWonen, de twee alarmeringssystemen voor reanimatie en AED-hulpverlening in Nederland, slaan de handen ineen en gaan over naar één landelijk systeem om burgerhulpverleners te alarmeren wanneer uit hun buurt een melding binnenkomt van een circulatiestilstand.

De samenvoeging naar één systeem komt de hulpverlening ten goede en vergroot de inzetmogelijkheden van de burgerhulpverlener. Hierdoor kunnen de overlevingskansen van alle slachtoffers van een circulatiestilstand in heel Nederland worden geoptimaliseerd. De samenwerking tussen HartveiligWonen en HartslagNu om tot één landelijk systeem te komen, wordt ook ondersteund door De Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Het Nederlandse Rode Kruis en Ambulancezorg Nederland.

Waar het voorheen per ambulanceregio verschillend was of iemand voor HartslagNu of HartveiligWonen gealarmeerd werd, kunt u via uw smartphone overal gealarmeerd worden, wanneer u in de buurt van een melding bent. Alle meldkamers ambulancezorg gaan namelijk in de loop van 2018 gebruik van maken van hetzelfde systeem. In het hele land zijn er dan in totaal circa 170.000 aanmeldingen van burgerhulpverleners bij HartslagNu en HartveiligWonen. Zij worden straks allemaal op dezelfde manier gealarmeerd en krijgen dezelfde informatie via een nieuwe app op hun telefoon.

Indien u reeds registreert bent bij één van deze alarmeringssystemen dan hoeft u zich niet opnieuw aan te melden om actief te zijn binnen het landelijke systeem. De huidige gegevens zullen worden samengevoegd. Wel zal er sprake zijn van een nieuwe app voor de smartphone welke de huidige app zal vervangen.