Goede doel 2018: Stichting Twente Hart Safe

Goede doel 2018: Stichting Twente Hart Safe

Dit jaar zal de opbrengst gaan naar Stichting Twente Hart Safe. Deze stichting maakt zich grote zorgen over de gedateerde AED-voorzieningen in Hengelo. 'Hengelo is niet Hartveilig'. Er is een dringende noodzaak tot het vervangen van de verouderde AED-voorzieningen en het versterken van het AED-netwerk in Hengelo. Het doel komt ten goede aan de hele Hengelose gemeenschap.

Zie voor meer informatie:

Haringparty Hengelo 2018 en Twentehartsafe.nl

.

Onze HARTelijke dank gaat uit naar de Lionsclub Hengelo

Iemand die een hartstilstand krijgt verkeerd per direct in levensnood. Het vergroten van de kans op overleven moet dan komen van omstanders en ingeroepen burgerhulpverleners die de reanimatie kunnen opstarten nog voordat de ambulancedienst ter plekke is. De overlevingskans neemt per minuut af met 5-10%. Dus elke seconde telt en het slachtoffer kan niet wachten op de professionele hulpdiensten die te maken kunnen hebben met langere aanrijtijden in het hedendaagse verkeerbeeld. Het inzetten van een AED binnen de eerste zes minuten is dan cruciaal, maar dan moet deze wel voorhanden zijn en snel op de locatie bezorgd worden. Onze stichting brengt al sinds 2007 partijen samen om de reanimatiehulp en AED netwerk optimaal te organiseren, samen voor ons en met ons, voor iedereen!

Stichting Twente Hart Safe en Stichting Reanimatie- en AED Opleidingen Twente vindt u aan de Eikstraat 53, hartje Hengelo. of bel 074 357 74 82.